Nieuwsarchief

2016

Nominatie voor de Nijenrode Supply Chain Award 2016

E-Sequent, een ketensamenwerking tussen de Alliantie, Nijhuis Bouw B.V. en Rutges Vernieuwt, is een van de drie genomineerden voor de Nijenrode Supply Chain Award 2016.

Project in uitvoering...

Woonkracht 10 heeft ons gevraagd het planmatig onderhoud uit te voeren van de seniorenwoningen aan De Lus 1 t/m 79 oneven. Ter voorbereiding hierop heeft Rutges Vernieuwt diverse inspecties uitgevoerd om vast te stellen wat er aan onderhoud moet gebeuren. 

Werkzaamheden: 

GPR Onderhoud 2.0

PERSBERICHT Utrecht, 19 september 2016

Fikse verbetering door groot onderhoud in De Meern

Van maart tot en met september voert Rutges Vernieuwt groot onderhoud uit aan 79 woningen in De Meern. De werkzaamheden veroorzaken aardig wat overlast, maar vooraf is er met de bewoners goed overleg geweest over alle noodzakelijke aanpassingen en de wensen van de bewoners.

Feestelijke afsluiting Project Ganskuijl

De onderhouds- en verbeterwerkzaamheden aan de Ganskuijl in Amersfoort zijn in de afrondende fase. Reden om op woensdag 14 september het poject feestelijk af te sluiten.

Rutges Vernieuwt helpt de dieren

Op het prject Grasweg in Huizen vindt groot onderhoud plaats. Hier wordt onder andere de dakbedekking vernieuwt.

Kantoorsluiting in verband met de zomervakantie

In verband met de zomervakantie is ons kantoor gesloten van maandag 25 juli tot en met vrijdag 12 augustus.

Voor noodgevallen kunt u ons algemene nummer bellen. Via een keuzemenu wordt u doorverwezen naar ons calamiteitennummer.

Rutges Vernieuwt Zomerhits

Geniet van zomers Rutges-geluid dat speciaal voor u is samengesteld door ons hele team: Rutges Vernieuwt Zomerhits.

Presentatie E-Sequent Samenwerken op Project Seneca

De contouren van de Senecaflat zijn zichtbaar

Hoewel Rutges Vernieuwt nog maar net begonnen is met de renovatie van de Senecaflat in Amsterdam, zijn de eerste contouren al zichtbaar.

Onderhoud 37 woningen

In opdracht van Havensteder heeft Rutges Vernieuwt groot onderhoud gepleegd aan 37 woningen in de Reynstraat in Rotterdam.

Werkzaamheden:

Co-Creatie voor BETER OP DE METER

BETER OP DE METER, het concept voor energetische woningverbetering, wordt uitgebreid. Maar liefst 15 co-makers hebben hun kennis en krachten gebundeld om nog meer renovatieproducten  voor de bestaande bouw te maken. Want, innoveren doe je immers samen!

Onderhoudschilderwerk

Op dit moment is een schildersploeg van Rutges Vernieuwt aan het werk in Purmerend. Daar krijgen 134 woningen van Rochdale een nieuwe verflaag. Door onderhoudschilderwerk aan de houten en betonnen onderdelen krijgen de woningen weer een frisse uitstraling.

Renovatie Senecaflat Amsterdam

In opdracht van Holland Housing Fund is Rutges Vernieuwt begonnen met de renovatie van de Senecaflat. De volgende werkzaamheden zullen worden uitgevoerd:

Schilderklus voor Havensteder

In opdracht van Havensteder is Rutges Vernieuwt met een grote schilderklus bezig: aan de Goudse Rijweg in Rotterdam worden 51 woningen voorzien van een nieuwe laag verf. Aan de achterzijde van de woningen moet de oude laag verf eerst worden afgebrand alvorens opnieuw geschilderd kan worden.

Groot onderhoud Ariënslaan e.o. in De Meern

In de wijk net naast ons pand, plegen wij in opdracht van Groenwest groot onderhoud aan 79 woningen.  Een kleine greep uit de uit te voeren werkzaamheden:

Rutges Vernieuwt doneert keet

Begin dit jaar heeft Rutges Vernieuwt al haar oude 'pipowagens' vervangen door moderne, luxe bouwketen. Een klein aantal van die wagens zijn bewaard gebleven, één daarvan is omgetoverd tot 'kijkhut' en is terug te vinden bij de Weidevogel Wellness tussen Montfoort en Oudewater.

Tevreden bewoner!

Op het project de Ganskuijl in Amersfoort werden vaklieden van Rutges Vernieuwt afgelopen week in het zonnetje gezet door een bewoner. De mannen werden verrast met een heerlijke taart en een kaartje met mooie dankwoorden. Hier gaat ons hart sneller van kloppen! 

Groot onderhoud Adolf van Nassaustraat e.o. in Amsterdam

In opdracht van Ymere mag Rutges Vernieuwt onderhoud plegen aan wel een heel bijzonder complex: Adolf van Nassaustraat. De trappen in dit complex zijn gebouwd in 1928 naar een idee van Leonarda da Vinci, net zoals in het Kasteel van Chambord in Frankrijk. De trappen hebben zowel links als rechts

Projectnieuws - Ariaweg te Amersfoort

Op de Ariaweg werken we aan 126 flatwoningen in drie blokken. De binnenrenovatie is inmiddels gereed: de installaties en de keukens zijn vervangen in combinatie met het vervangen van alle verticale leidingen en kanalen.

Persbericht - Vitale toekomst voor Confusiusplein Amsterdam

Met de aankoop van de Senecaflat door Holland Housing Fund (HHF) gaat het Confuciusplein in Amsterdam de laatste fase van zijn vernieuwing in.

Samenwerking Rochdale

De komende vijf jaar zullen wij als een van de co-makers voor het Resultaatgericht Schilderwerk een gedeelte van het bezit van Rochdale onderhouden. Wij gaan de complexen inventariseren, inspecteren en wij brengen het verwachte onderhoud voor de komende 25 jaar in kaart.

Planvoorbereiders op cursus

Afgelopen maandag hebben de planvoorbereiders van Rutges Vernieuwt het theoretische gedeelte van de maatwerktraining Moderne verftoepassing en Risicodragend inspecteren afgerond. Het laatste onderdeel van deze training, de praktijkoefening, zal plaatsvinden in de derde week van februari.

2015

Groot onderhoud voor wonenCentraal

Voor wonenCentraal heeft Rutges Vernieuwt in de periode van maart tot en met juli 2015 groot onderhoud uitgevoerd aan complex Stortemelk te Alphen aan den Rijn.

Met 30.000 euro Beter op de Meter!

Nieuw van de makers van het Renovatiekompas: Beter op de Meter.

OHSAS 18001 certificaat succesvol verlengd!

Begin deze maand heeft de certificerende instantie Kiwa ons arbo- en veiligheidsmanagementsysteem volgens de norm OHSAS 18001 onderworpen aan een audit. Wij kunnen melden dat ons systeem voldoet aan de norm OHSAS 18001 en dus succesvol is verlengd.

Het Renovatiekompas “live”

Het Renovatiekompas is een online rekentool waarmee onze klanten binnen 10 minuten de renovatiekosten voor een project kunt berekenen. Het Renovatiekompas is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Contract G-Sequent is geformaliseerd

De samenwerking tussen de Alliantie, Rutges en vijf andere onderhoudsbedrijven in het zogenoemde G-Sequent’-model is geformaliseerd.

2014

Rutges Vernieuwt bekroond tot Best Managed Company 2014

Rutges Vernieuwt behoort dit jaar tot een van de beste geleide bedrijven van het midden- en grootbedrijf van Nederland. Dat maakte Deloitte en ING afgelopen donderdag 4 december bekend.

Officiële kick-off van G-Sequent is een feit!

Afgelopen maandag 8 september is Rutges begonnen met de eerste gevelonderhoud-projecten die volgens het G-Sequent model worden uitgevoerd.

Bouwvak 2015

In verband met de bouwvak zal ons kantoor gesloten zijn van 27 juli tot en met 14 augustus 2015.

Tijdens deze periode kunt u voor noodgevallen ons algemene nummer bellen. Via een keuzemenu wordt u dan doorverwezen naar ons calamiteitennummer.

Het Rutges team

Vechtzoom grootste zonne-energiepark in Utrecht

In 2011 is Rutges in opdracht van Mitros gestart met de renovatie van 640 woningen in Overvecht Noord. In april van dit jaar zijn de laatste woningen opgeleverd. Wat de renovatie zo uniek maakt, is het aantal vierkante meters aan zonnepanelen: bijna 8.300 m2. Dit is uniek voor Utrecht.

Impressie project Vechtzoom weergegeven in film

Het project De Vechtzoom in Utrecht loopt op zijn einde. In opdracht van Mitros zijn in totaal 640 woningen gerevitaliseerd: nieuwe gevel, nieuw dak en nieuwe kozijnen, in totaal 3651 stuks!

E-Sequent maakt de Alliantie winnaar van de duurzaam bouwen award 2014

Op maandag 4 februari werden in Tilburg de duurzaam bouwen awards 2014 uitgereikt.

E - Sequent genomineerd voor duurzaam bouwen awards

Onze samenwerking met de Alliantie in de vorm van E-Sequent is in 2014 genomineerd voor de duurzaam bouwen awards! U kunt hier meer over lezen in het persbericht van de De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards

2013

Project Vechtzoom uitgelicht in Stiho Krant december 2013/januari 2014

“Twee bouwstromen, duurzame materialen en 640 woningen”, vertelt projectleider Jan Taapken van Rutges over het renoveren van de Victoria Regiadreef in Utrecht voor de Stiho Krant, uitgave december 2013 / januari 2014. In totaal bevatten de panden van Gagel en Vechtzoom 870 woningen.

E-Sequent weergegeven in film

Van onze ketensamenwerking (E-Sequent) met de Alliantie en Nijhuis Bouw is een film gemaakt.

Agentschap NL neemt Vechtzoom als voorbeeld duurzame transformatie

Agentschap NL biedt diensten aan ondernemers met duurzame, innovatieve of internationale ambities. Zij plaatsen in hun publicaties voorbeelden van projecten om andere ondernemers te informeren op het gebied van wijktransformatie alsmede verduurzaming van vastgoed.

Krachten verenigd in joint venture E-Sequent

Rutges Vernieuwt, de Alliantie en Nijhuis Bouw verenigen hun krachten in de joint venture E-Sequent. In de joint venture werken de ketenpartners intensief samen aan het energetisch verbeteren van woningen.

Sluiting bouwvak

In verband met de bouwvak is ons kantoor gesloten van 27 juli tot en met 14 augustus. Voor noodgevallen kunt u ons algemene nummer bellen. Via een keuzemenu wordt u doorverwezen naar ons calamiteitennummer. Vanaf maandag 17 augustus staan wij weer graag tot uw beschikking.

de Alliantie kiest voor Rutges Vernieuwt bij ketensamenwerking

de Alliantie wil meer samenwerken in de keten om woningverbeteringen efficiënter  en met een beter resultaat te kunnen realiseren. Na een intensieve en competitieve selectie heeft de Alliantie gekozen om samen met Rutges Vernieuwt en nog een marktpartij een samenwerkingmodel te ontwikkelen.

Nieuwe mobiele keukens in gebruik

Bij de renovatie van woningen en in het bijzonder keukens verzorgt Rutges voor uw bewoners een tijdelijke keukenvoorziening. Een eigen nieuw ontwikkelde mobiele keuken is vanaf maart in gebruik genomen.

KiB vraagspecificatie live

Bij resultaatgericht samenwerken volgens KiB (Kwaliteit in Balans) is een heldere vraagspecificatie van de opdrachtgever het vertrekpunt.

Marjolijn Oussoren van Rutges winnares 'Managementassistente van het jaar 2013'

Op 14 maart 2013 heeft de verkiezing 'Managementassistente van het jaar 2013' plaatsgevonden; een initiatief van DOOR Training & Coaching. Uit 600 kandidaten zijn, na een aantal eerder plaatsgevonden selectierondes, 5 finalisten overgebleven.